Titkok a kiskutya harapásának megállításához

A legtöbb kölyökkutya számára a harapás egyfajta játék. De a lehető legkorábban abba kell hagynia ezt a fajta viselkedést, hogy elkerülje a súlyos sérüléseket a jövőben. A kölyökkutyák harapásának abbahagyásához ki kell képeznie a kutyáját, aki már majdnem hat hetes. Bár azt gondolhatja, hogy túl fiatalok a kiképzéshez, a kölykök a lehető legkorábbi szakaszban tanulhatnak.

Amikor a kölyökkutya megharap, mondjon „Nem” vagy „Jaj”, és hagyja megérteni, hogy nem szereti a harapást. A kölykök a verbális kommunikáció révén kiskutya harapdálás leszoktatás megérthetik, mit akarnak mondani gazdáik. Ha erővel mondasz egy szót a kutyusodnak, akkor biztosan tisztán megérti a jelentését, és valószínűleg abbahagyja a kiskutya harapását. Ügyeljen azonban arra, hogy ne sértse meg a kiskutyát, hogy abbahagyja a harapást. Ez a cselekedet nem tesz jót neked és a kiskutyádnak. Ehelyett alkalmazzon pozitív megközelítést, amikor arra tanítja kutyáját, hogy abbahagyja a harapást. Ezt úgy teheti meg, hogy figyelmen kívül hagyja vagy ketrecbe zárja őt. Csak akkor fogja megérteni, hogy nem örülsz a harapásnak.

Ha a kölyökkutya figyelmen kívül hagyja a figyelmeztetést, és továbbra is harap, akkor sétáljon egy ideig. Tudatosítsd vele, hogy amikor harap, elveszíti a játszótársát. Folytassa ezt mindaddig, amíg a kutya abbahagyja a harapást. De ha azt látod, hogy ismét megharap, mondj egy erőteljes “Nem”-et! újra.

Kerülje el a kötélhúzást is, hogy abbahagyja a kölyökkutya harapását. Ha így tesz, a kutyusa csak azt fogja gondolni, hogy a harapás jó viselkedés. De ha kerüli a kötélhúzást, kutyusa nem lesz hajlamosabb a harapásra.

A kitartás fontos, amikor arra tanítja a kutyáját, hogy ne harapjon. Ahogy a kölyökkutya javul, a harapásai lágyabbak lesznek. Ezután folytassa a parancs kiadását, és mondjon “NEM!” miután rád tette a fogát. Arra is fordíthat több időt, hogy kutyája ne harapjon. Minél több időt tölt a kiskutyájával a képzésre, annál jobb eredményeket ér el.

Ha a kutyusod nem harap meg, adj neki egy finomságot. A kölykök hamarosan rájönnek, hogy ha nem harapják meg gazdájukat, az ízletes fogásokat fog kapni. Ellenkezőleg, ha a kölyökkutya továbbra is harap téged, ne adj neki csemegét vagy semmit. A kutyacsemegék nem olyan drágák, és megvásárolhatók a környékéhez közeli állatkereskedésben. Ha valamilyen finomságot használ, rövid időn belül abbahagyhatja a kiskutya harapását.

Previous Post Next Post